Proces povrata

Inozemnnog PDV-a

Prvi korak u povratu PDV je analiza mogućnosti povrata PDV na osnovu dokumentacije koju klijent dostavi. Postupak povrata PDV podrazumjeva više različitih procedura koje podrazumjevaju: skrining i analizu postojeće dokumentacije, selekciju validnih dokumenata, izravne konzultacije sa klijentom, kreiranje i podnošenje zahtjeva i dr. Klijenti nemaju nikakve financijske niti druge troškove prema nama sve dok ne dobiju odobrenja o pozitivno rješenim zahtjevima povrata. Da bi se izvršio povrat PDV-a neophodne su: orginalne fakture (poželjno je da glasi na ime tvrtke), potvrda lokalne porezne uprave da je tvrtka u sustavu PDV-a, kao i druga neophodna dokumenta koje propisuju porezne uprave država iz kojih tražimo povrat PDV-a.

Hrvatske tvrtke mogu izvršiti povrat iz država EU, BiH, Crne Gore, Islanda, Južne Koreje, Makedonije, Norveške,Srbije,Švicarske, V. Britanije, i Turske.

Pravo na povrat hrvatskog PDV-a imaju inozemne pravne osobe koja su registrirana u državama EU, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji,Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Turskoj.